Inleiding_randje boven

Wat verstaan we onder fintech? 

Fintech is de toepassing van technologische innovaties in de financiële sector. Innovaties kunnen leiden tot nieuwe producten en vormen van dienstverlening, maar ook tot andere bedrijfsmodellen en processen. 

Fintech: hoop of hype?

Staat fintech voor nieuwe kansen voor de financiële sector? Of hebben we hier te maken met oude wijn in nieuwe zakken? De hoop-adepten zien fintech als een frisse wind die door de sector blaast. Volgens het hype-kamp borduurt fintech voort op de vernieuwingen die we altijd al hebben gezien in de financiële sector, niet zelden mogelijk gemaakt door nieuwe techniek. Werd in de jaren vijftig van de vorige eeuw met de uitvinding van de creditcard geld niet plotseling van plastic? En door de pinpas betalen we al decennia lang digitaal – met enen en nullen.

 

Eén ding staat als een paal boven water: klanten verwachten van hun financiële dienstverlener optimale snelheid, bereikbaarheid en gebruiksgemak: 24/7. Fintech probeert in te spelen op al die bestaande en te verwachten klantbehoeften. In deze eerste uitgave van DNBelicht leest u er meer over.Inleiding_Logo DNB

Staat fintech voor nieuwe kansen voor de financiële sector? Of hebben we hier te maken met oude wijn in nieuwe zakken?

Loading ...