Welvaart + duurzaamheid = duurzame welvaart

Zo’n 200 landen ondertekenden 3 jaar geleden het klimaatakkoord van Parijs. Ze spraken af de stijging van de temperatuur op aarde beneden de 2 graden te houden. Daarvoor is meer nodig dan het zetten van een handtekening. Het vereist een rigoureuze energietransitie die de gehele economie en het gehele financiële systeem kan raken. Niet voor niets neemt DNB het thema ‘energietransitie’ zeer serieus. 

 

Maar onze aandacht voor duurzaamheid gaat verder. In haar missie zegt DNB bij te willen dragen aan “duurzame welvaart”. Oftewel een houdbare economische groei met behoud van de planeet. Die planeet stopt niet bij de Nederlandse grens. Samen met de Engelse en Franse collega’s probeert DNB centrale banken in Europa en daarbuiten hierin mee te krijgen.

 

Daarbij moet duurzaamheid verder gaan dan een geloofsbelijdenis of een speciale duurzaamheidsafdeling. “Zolang wij duurzaamheid zien als een welriekend deel van een groter, niet-duurzaam geheel, zolang hebben wij de les nog niet geleerd”,  speechte DNB-directeur Frank Elderson onlangs. In deze uitgave van DNBelicht leest u meer over een thema dat ons allemaal aangaat.


Inleiding -2-_Logo DNB
Duurzaamheid: niche of norm?_Fabriek
Duurzaamheid: niche of norm?_Leaves
Duurzaamheid: niche of norm?_wereld

Welvaart + duurzaamheid = duurzame welvaart

Loading ...