"Behoefte aan actief, persoonlijk leiderschap"

 

“Deels snap ik waarom niet alle bedrijven bezig zijn met de SDGs. De doelen zijn pas drie jaar geleden geïnitieerd. Het kost tijd om er kennis van te nemen en er iets mee te doen. Bovendien zijn bedrijven vaak reactief met duurzaamheid bezig: ze proberen risico’s te vermijden, of reageren bijvoorbeeld op media-aandacht.

 

“Er is behoefte aan actief, persoonlijk leiderschap om de duurzaamheidsdoelen te halen. Vooruitgang kan worden geboekt als CEO’s, managers en besturen interesse tonen. Zij moeten duurzaamheidsdoelstellingen formuleren en implementeren in de bedrijfsstrategie. Het middenmanagement moet deze dan realiseren.

 

“Als eerste stap is het prima om SDGs uit te kiezen die bij de activiteiten van de organisatie passen. Maar daar mag het niet bij blijven. Ik ken bedrijven die voedselverspilling aanpakken, maar tegelijkertijd enorme hoeveelheden plastic produceren. De SDGs zijn met elkaar verbonden. Het is niet de bedoeling dat bedrijven bij de SDGs aan ‘cherry picking’ doen.”

 

 

Popup-pagina-Infographic - Bob_v_Ierland_popup-achtergrond


Popup-pagina-6 experts - L.deBakker_sluiten - 03

5 experts Popup pagina - Lucienne de Bakker_foto - 05

Lucienne de Bakker - projectmanager Responsible Investment bij Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO)


Popup pagina - Lucienne de Bakker

Loading ...